Punkit

Punkit alkavat etsiä saalista keväällä lämpötilan noustessa noin 5 asteeseen ja pysyvät aktiivisina loka-marraskuuhun asti alueesta riippuen. Ne lymyävät ruohikossa, kasvimailla, aluskasvillisuudessa, pensaissa ja puiden lehdillä ja kiinnittyvät tilaisuuden tullen ohi kulkevaan eläimeen tai ihmiseen.

Voit vähentää punkkien kiinnittymisen mahdollisuutta käyttämällä suojaavia vaatteita, kuten saappaita, pitkälahkeisia housuja ja pitkähihaista paitaa.

Suosi vaalean värisiä vaatteita, koska punkit on helpompi huomata niistä. Työnnä housunlahkeet sukkiin, jotta punkit eivät pääse kiipeämään iholle niiden kautta.

Punkin puremaa voi ehkäistä myös käyttämällä punkkeihin tehoavia hyönteiskarkotteita iholla ja vaatteissa. Käytä hyönteiskarkotteita valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Riskialueilla oleilevien kannattaa tehdä päivittäin "punkkisyyni" eli tarkastaa iho, vaatteet ja hiukset punkkien varalta.

Poista punkki teräväkärkisillä pinseteillä, punkkipinseteillä tai muilla punkin poistoon tarkoitetuilla välineillä.  Meidän laajasta valikoimastamme löydät sinulle sopivat punkinpoistovälineet.

Koirille ja ulkoileville kissoille suositellaan punkkikarkotteita kauden alettua aina lokakuulle saakka

Koirien ja kissojen suojaamiseen suosittelemme paikallisvaleluliuosta tai pitkävaikutteista pantaa.

Meidän laajasta valikoimastamme löydät sinulle sopivat punkinpoistovälineet sekä

koirien/kissojen suojaamiseen sopivat valmisteet.

Kysy lisää apteekin asiantuntijalta.