Ihonhoito

Itsehoitovalmisteita löytyy niin kuivan kuin rasvaisen ihon hoitoon. Kuivan ihon hoitoon soveltuvat muun muassa perusvoiteet, B-vitamiinivoiteet ja pehmentävät voiteet. Myös esimerkiksi lievä akne ja varvasvälisilsa ja huuliherpes soveltuvat itsehoitoon.
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 574

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 574

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Ihonhoito

Päivittäisestä ihonhoidosta on helppo huolehtia, kun käytössä on miellyttävät, ihon hyvinvointia tukevat tuotteet. Apteekista voit valita sopivat tuotteet päivittäiseen ihonhoitoon koko perheelle. Valikoimaamme kuuluu normaalin ihon, kuivan ja atooppisen ihon hoitoon tarkoitetut tuotesarjat sekä sekä lääke- ja hoitovoiteet erilaisiin iho-ongelmiin. Ihonhoidon kategoriasta löydät perusvoiteiden lisäksi B-vitamiinivoiteet, pesuaineet, deodorantit ja antiperspirantit, käsi- ja jalkavoiteet sekä itsehoitovalmisteet, kuten tuotteet huuliherpeksen, ruusufinnin ja lievän aknen hoitoon. Kasvoille tarkoitetut ihonhoito- ja puhdistustuotteet löydät apteekkikosmetiikan kategoriasta.

Perusvoiteet

Perinteiset Orionin perusvoiteet tarjoavat laajasta valikoimastaan tuotteita jokaiselle iholle. Muita suosittuja tuotesarjoja voidevalikoimastamme ovat Apobase, Decubal, Essex, apteekkikosmetiikkabrändi ACO:n perusvoidelinja, johon kuuluu Canoderm sekä Miniderm tuotteet. sekä nuorten keskuudessa kulttimaineen saavuttanut CeraVe.

Ihon puhdistus

Vartalon pesuun oikeanlaisen puhdistustuotteen valinta on yksinkertaista. Jos ihosi on kuiva tai atooppinen, on suositeltavaa valita ravitseva, kosteuttava tuote, kuten kevyesti vaahtoava CeraVe Foaming Oil Cleanser-suihkuöljy tai ihon kosteustasapainoa ylläpitävää hyaluronihappoa sisältävä Bioderma Atoderm-suihkugeeli. Öljypitoisen puhdistustuotteen käyttö kuivalla ja normaalilla iholla vähentää tarvittavan kosteusvoiteen määrää, sillä se sitoo tehokkaasti kosteutta ihoon jo pesun aikana. Kun iho on normaali tai kaipaa kevyttä pesutuotetta, erilaiset suihkugeelit ja saippuattomat Sebamed-pesunesteet puhdistavat ihoa hellävaraisesti.

Atooppinen iho

Atooppisesta ihosta puhutaan, kun ihon suojamuuri on heikentynyt tai jopa olematon. Atopia voi ilmetä ihon kuivuuden lisäksi kirvelynä, punoituksena, hilseilynä ja atooppisena ihottumana, joka voi pahimmassa tapauksessa olla hyvin kivulias. Lapsilla atooppinen iho on melko yleinen. Tehokas tapa ehkäistä atopiasta aiheutuvia iho-oireita on ihon säännöllinen rasvaaminen, esimerkiksi probioottista Lactococcus lactis -solu-uutetta sisältävällä Probicare-voiteella. Voiteen koostumus on täytelälinen, ja sen sisältämä karitevoi pehmentää ihoa tehokkaasti. Tilapäiseen, vaativaan kutinaan kehitetty Avéne Xeracalm A.D-tiiviste rauhoittaa nopeasti ärtyneitä ihoalueita, ja se sopii myös herkälle silmänympärysiholle. Sekä kasvoille että vartalolle on hyvä valita hajusteeton, herkälle iholle suunnattu puhdistusmaito tai -öljy. Erittäin kuivan ihon pesutuotteena voidaan käyttää myös kevyttä perusvoidetta, kuten Aqualan L-voidetta.

Lisätietoa atooppisen ihon hoitoon löydät täältä.

Kun tarvitset apua oikeanlaisen ihonhoitotuotteen valinnassa, kysy rohkeasti apua apteekin henkilökunnalta