Aurinkosuojat ja aftersun-tuotteet

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 67

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 67

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Aurinkovoiteet - valitse oikea aurinkosuojavoide huolella

Sopivan aurinkovoiteen valinta on edessä joka kevät, kun ensimmäiset auringonsäteet näyttäytyvät talven jälkeen. Pidätkö kevyestä aurinkosuojasuihkeesta, suojakertoimella varustetusta kasvovoiteesta vai perinteisestä koko perheen aurinkorasvasta? Etsitkö auringonoton jälkeen ihoa rauhoittavaa after sun-tuotetta? Etsintää helpottaaksemme olemme koonneet kaikki valikoimamme aurinkotuotteet tänne.

Apteekin valikoimasta löydät aurinkovoiteet aikuiselle, lapselle, jokaiselle ihotyypille ja ihon erityistarpeisiin. Lämmön tunteen ja ihon päivettymisen lisäksi pitkäaikainen suora altistus auringolle saattaa aiheuttaa ihon palamista, pigmenttimuutoksia sekä herkkäihoisella esiintyvää punoittavaa ja kutisevaa aurinkoihottumaa eli aurinkoallergiaa. Aurinkoallergian ehkäisemiseksi on tärkeää suojata iho erityisen hyvin. Dermatologisesti testattu, hajusteeton ACO Sun Lotion Intolerance on korkealla suojakertoimella varusteltu aurinkovoide, joka on suunnattu ehkäisemään auringon aiheuttamaa ihottumaa aurinkoherkällä iholla.

Vaikka Suomessa aurinko paahtaakin kuumimmillaan vain kesäkuukausina, on herkästi palavat ihoalueet hyvä suojata myös kirkkailla keväthangilla. Korkeilla suojakertoimilla varustetut ACO Sun Stick -aurinkosuojapuikko ja huulille tarkoitettu La Roche-Posayn Anthelios -huulivoide ovat omiaan suojaamaan innokkaan talviurheilijan kasvoja.

Kemialliset aurinkosuojavoiteet sisältävät ainesosia, jotka imevät auringon ultraviolettisäteitä itseensä estäen UVA- ja UVB-säteitä läpäisemästä ihoa. Kemialliset aurinkosuojat ovat suosittuja päivittäiskosmetiikassa, sillä ne ovat hyvin imeytyviä, kevyitä ja kosmeettisesti miellyttäviä käyttää. Kemialliset aurinkosuojat levitetään iholle vähintään 30 minuuttia ennen aurinkoaltistusta.

Selaa suosittuja aurinkovoidesarjoja valikoimastamme: ACO, Atopik, Avéne, Eucerin, Louis Widmer, La Roche-Posay, Vichy

Fysikaalista aurinkosuojaa eli mineraalisuojan sisältävää aurinkovoidetta suositellaan käytettäväksi herkälle iholle, raskauden aikana ja pienille lapsille. Fysikaaliset aurinkosuojafiltterit ovat luonnollista alkuperää, ja ne luovat iholle UV-säteilyä heijastavan kalvon. Fysikaalisen aurinkosuojan ominaisuutena on tuhti koostumus ja valkea sävy, ja sävyttämättöminä useimmat tämänkaltaiset aurinkovoiteet jättävät iholle valkean pinnan. Sävytettyjä fysikaalisia aurinkovoiteita löydät Atopikilta ja Avénelta. Kevyesti sävytetty, jokaiselle ihon sävylle sopiva TriAsorb-aurinkosuojayhdisteen sisältävä Avéne Sun Intense Protect sopii koko perheelle ja vauvoille kuuden kuukauden iästä alkaen. Pienet lapset tulisi suojata auringolta mahdollisuuksien mukaan vaatteilla ja oleskelemalla varjossa.

Tärkeää! Aurinkovoidepullon kyljessä kertova suojakerroin pitää paikkaansa vain silloin, kun aurinkovoidetta lisätään tarpeeksi ja tarpeeksi usein. Muistin virkistyksenä aikuisille toimii lusikkasääntö: kasvot – puoli teelusikallista aurinkovoidetta, vartalo – kaksi ruokalusikallista aurinkovoidetta.