Saimaan verkkoapteekki | Blogi

      

Kuivat silmät vai silmätulehdus

Roskan tunnetta, vetistelyä, rähmimistä tai suoranaista kipua. Tunnista kuivasilmäisyyden ja silmätulehduksen oireet sekä valitse sopiva itsehoito tai hakeudu tarvittaessa lääkärille.

Silmissä tuntuu ikävältä, ja ne valuvat vetistä nestettä. Liekö kyseessä silmätulehdus?

 

 


D-vitamiini vaikuttaa terveyteen

 

D-vitamiinilla on useita hyödyllisiä vaikutuksia terveyteen. D-vitamiini on välttämätön lasten luuston normaalille kasvulle ja kehitykselle. Aikuisiässä riittävä D-vitamiinin saanti edistää luiden pysymistä normaalina. D-vitamiinia tarvitaan myös normaaliin immuunipuolustukseen.

Viime aikana on saatu lisätietoa muista D-vitamiinin edullisista vaikutuksista terveyteen.

Lue lisää...

 

Punkit alkavat etsiä saalista keväällä lämpötilan noustessa noin 5 asteeseen ja pysyvät aktiivisina loka-marraskuuhun asti alueesta riippuen. Ne lymyävät ruohikossa, kasvimailla, aluskasvillisuudessa, pensaissa ja puiden lehdillä ja kiinnittyvät tilaisuuden tullen ohi kulkevaan eläimeen tai ihmiseen.

Voit vähentää punkkien kiinnittymisen mahdollisuutta käyttämällä suojaavia vaatteita, kuten saappaita, pitkälahkeisia housuja ja pitkähihaista paitaa.

Lue lisää...

 

Loma-ajan lääkekaappi kuntoon

Hyvin varustettu mökin lääkekaappi helpottaa kesäloman viettoa. Käytä siis hetki aikaa ja tarkista loma-ajan lääkekaapin sisältö. Löytyykö apua haavanhoitoon, muistitko allergiat? Tarkista muistilistasta, mitä hoitotarpeita lomalle otetaan mukaan.  Kaikkein tärkeintä on muistaa ottaa mukaan riittävästi omia vakituisessa käytössä olevia lääkkeitä.

 

Lue lisää...

 

 

 

 

Saimaan verkkoapteekki | Allergian hoito

Eroon siitepölyallergian oireista – hoida allergiaoireitasi ajoissa!

Allergialääkkeiden käyttö kannattaa ajoissa hyvissä ajoin, jo muutamaa viikkoa ennen mahdollisia allergioireita. Näin voit välttyä pahimmilta oireilta, joita ovat usein aivastelu, nenän vuotaminen, silmien kirvely ja kutina. Ilman reseptiä on saatavilla myös suun kautta otettavia allergialääkkeitä, jotka sopivat hyvin paikallisvalmisteiden tukihoidoksi.

Lue lisää....

 

 

SUOJAUDU AURINGOLTA – VALITSE AURINKORASVAT OIKEIN

Kevätaurinko paistaa ja iho kaipaa taas aurinkovoidetta suojakseen. Ihon suojaaminen auringolta on tärkeää, sillä auringon UV-säteilyn vaarat tunnistetaan hyvin.

Aurinkovoiteen riittävä ja oikeaoppinen käyttö suojaa hyvin ihoa auringon vaaroilta. Aurinkovoiteen kyljessä oleva suojakerroin pitää paikkansa vain silloin, kun aurinkovoidetta käytetään tarpeeksi ja lisätään riittävän usein. Lusikkasääntö on helppo muistisääntö, jolla varmistus aurinkovoiteen riittävästä määrästä: kasvoille puoli teelusikallista aurinkovoidetta ja vartalolle kaksi ruokalusikallista.

Lue lisää....

Saimaan verkkoapteekki | Allergian hoito

 

Saimaan verkkoapteekki | Allergian hoito

Kuinka usein koira tai kissa madotetaan?

Koiran ja kissan madottamiseen eli suolistoloisten häätöön annetaan monenlaisia ohjeita. Eri ympäristöissä ja elämänvaiheissa elävillä koirille ja kissoille suositukset ovat erilaisia.

Nykyisen suosituksen mukaisesti koiran tai kissan tarpeetonta madotusta on syytä välttää. Aikuinen pääasiassa kotona elävä lemmikki on vain pienessä riskissä suolistoloisille.

Lue lisää...